ENORMOUS ONLY THE LONELY

image

IN HET KORT

Ouders: Steinroller Odd-Leif & Enormous Brilliant Vegas
Geboortedatum: 13.8.2016
Hoogte: 70 cm
Gebit: Volledig schaargebit
Fokgeschiktheid: NZB, JB (NL M.Kunze), ZTP (NL K.Wesche)
Stamboom: FCI-NHSB nr. 306.544.4 (Import Polen)

EXTERIEUR

Zie hoofdstuk: Foto’s en bij zijn kampioenschapscertificaten.

LABORATORIUMUITSLAGEN EN GEZONDHEIDSTESTS

HD: A/A
ED: 0/0
Ogen: vrij van aangeboren erfelijke aandoeningen (ECVO d.d. 30-01-2018 en 04.04.2019)
DM test: vrij, dus N/N
Schildklierafwijkingen: Geen
Kleurverdunningsgen D-Locus: vrij, dus D/D
DNA Profiel: compleet

PALMARES (Update: December 21. 2019)

Interchampion CIE
Holland Champion
Belgium Champion
Luxembourg Champion
Holland Junior Champion
Christmas Winner 2019 & BOB

Luxembourg Winner 2019 & BOB
Amsterdam Winner 2018 & BOB
HerbstSieger & Best of Breed - Dortmund 2018
Holland Club Winner`18 & Best of Breed
Golden Winner ’18 Liege
Junior World Winner '18
Holland Club Junior Winner`17 & Best Junior
HerbstJugendsieger & Best Junior - Dortmund 2017
Amsterdam Junior Winner 2017

12x BOB
2x BOS
10x CAC +2/4 CAC NL (Winner is dubbel en KCM. )
5x CAC + 1/4cac België (res.wordt volledig CAC-CACIB door overdracht Gotham)= BK
2x CAC Duitsland
1x CAC Luxemburg
12x CACIB (1x D+4xNL+4xB 1x Lux.)
4x CQ

KARAKTER; Karakter en eigenschappen van Meneer Janssen

Thuis en voor vrienden heet hij “Meneer Janssen”. Iedereen kent hem zo en hij wordt dan ook steevast zo begroet. Hij is nu bijna 3 jaar oud, heeft een zacht karakter, maar is beslist geen softie! Meneer Janssen is zeer intelligent, zelfs empathisch en erg inventief. En dus een typische Hovawart. Een uitzonderlijke schoonheid, die al vele kampioenschappen en prijzen heeft gewonnen. Hij heeft zijn karaktertest goed en rustig werkend gedaan, en is ook medisch en genetisch goedgekeurd is als dekreu. (Zie alle documenten).

image

Thuis is hij een rustige hond, gehoorzaam en trouw aan ons en zijn omgeving. Hij bewaakt ons (Guido en mij, onze kinderen en kleinkinderen) heel goed. Bekenden en buren begroet hij uitbundig en enthousiast. Zelfs past hij op de paarden van de buren. “Vijanden” (bijv. een vreemde met verkeerde bedoelingen, de postbode) blaft hij aan, maar doet hen niets. Pas als de nood aan de man komt, en iemand zou proberen, zonder onze toestemming ons erf te betreden, die krijgt dan met hem te doen. Agressieve personen die op ons af komen, die laten wél hun DNA achter (!). Hij waarschuwt eerst, onderneemt dan pas, afhankelijk van de intensiteit van de dreiging, stappen die verder gaan.

image

Een leuke anekdote om dat toe te lichten: Onze 45-jarige jongste zoon wilde ons, na een buitenlandse reis eens verrassen met een onaangekondigd bezoek. Hij sloop door het tuinhek, het huis binnen, maar Meneer Janssen hoorde vanuit de woonkamer een heel zacht geluidje en stormde op de keukendeur af en zag… een gebruinde, grote man met een enorme hipsterbaard en sprong luid blaffend tegen hem op. Toen zoonlief tegen hem begon te praten, veranderde zijn gedrag a la minute en omhelsde hij hem stormachtig.

Hij speelt heel graag met andere honden, ook hem bekende reuen, die met hem bevriend zijn. Hij is dól op kleine hondjes en daagt ze uit tot spelen. Hij houdt zielsveel van Suus, ons adoptiehondje. Hij is gek op zijn speelgoed, knuffels en piepbeesten maar zijn grote liefde is -naast zijn baas- toch zijn grote Meneer de Beer, even groot als hijzelf.

image

image

Hij is een eerlijke hond, groot, rustig en majestueus. Hij is onze vierde Hovawart, u heeft de foto’s gezien van onze drie vorige fijne Hovawarts.

Zijn vacht is zacht, glanzend en licht golvend, zonder overbodige krullen. Hij heeft schitterende hoekingen in voor- en achterhand, prachtige voeten en een strakke rug belijning, de perfecte staartdracht. Hij is in topconditie, want daar houden wij hem in. Hij is nog nooit ziek geweest. Medisch goedgekeurd, alle uitslagen zijn perfect, uiteraard is hij HD-A getest, en ED- vrij. Wij hebben hem extra laten testen op de afwezigheid van het DM-gen, en zeer zeker ook op het ontbreken van het dilutie-gen, dat kleurverdunning veroorzaakt, waardoor grijze Hovawarts geboren kunnen worden. Niets van dit alles!

Wij verwijzen u naar alle laboratorium- en testuitslagen. Hij heeft een prachtig compleet schaargebit en zijn sperma is van uitzonderlijk krachtige kwaliteit. Hij is nu al vader van in totaal 19 mooie, kerngezonde pups uit twee nesten.

En de nadelen van deze hond: hij is een vroege opstaander, die rechten claimt op een lange, vrije ochtendwandeling en hij kwijlt, als hij iets lekkers denkt te krijgen. Hij kan klokkijken.

Fokeisen die wij stellen aan geinteresseerde teven en hun eigenaars:

Uw hond hoeft geen kampioenshond te zijn, wel heeft zij op tentoonstellingen minstens tweemaal de beoordeling uitmuntend gekregen. Wel vragen wij alle gezondheidsbewijzen, inclusief HD-A en het ontbreken van elleboog dysplasie (ED en testuitslagen die bewijzen dat zij geen draagster is van het gevreesde DM-gen en het fok uitsluitende dilutie-gen.

Wij zijn lid van de Nederlandse Hovawart Club en de Hovawart Vrienden Nederland, de Belgische Hovawart Club (zie de links onderstaand) en enkele kynologenverenigingen.

Fokaanvragen worden uitsluitend in behandeling genomen, na goedkeuring door de Fokcommissie van de Hovawart Vrienden Nederland (zie de onderstaande link naar de website).

Graag heten wij u welkom voor een kennismaking met hem en ons, u bent welkom bij ons thuis. Ook kunnen wij u desgevraagd alle informatie toesturen. Kijkt u daarvoor even bij onze contactgegevens onderstaand.

De fluwelen bokshandschoenen

Hoe krijg je een goede Hovawart: Hij/zij is afkomstig uit de beste voorouderlijnen en dat, gecombineerd met een eerlijke, consequente opvoeding en training. Wij noemen dat ”opvoeden met je fluwelen bokshandschoenen aan”.
Vermijd de volgende fouten e/o vergissingen:
• Fysieke straffen of erger
• Te streng zijn, te zwak zijn en Hovawart karaktereigenschappen niet begrijpen of kennen
• Verkeerd straffen, dus zonder bewezen feiten of: NIET op heterdaad betrapte overtredingen, kapotgebeten schoenen (eigen schuld, moet je ze maar opruimen)
• 24/7 in een hok zetten en niet meer naar omkijken
• Verkeerde fokcombinaties, waar (ook) in voorouderlijnen agressie voorkomt
• Fokken met honden met ernstige karakterfouten en/of gezondheidsfouten
• Zwart x zwart kruisen

 

ENORMOUS ONLY THE LONELY