NIEUWS

DECEMBER 2019 | Keurmeester verslag Kerst Winner Show

Keurmeester: de heer Hildeward Hoenderken (NL)

Notities: 3 Jaar en 4 maanden oude krachtige reu. Krachtig type, prima voorsnuit. Prima hals-rugbelijning. Prima voorborst en ribwelving. Mooi bossige staart. Krachtig bone, compacte voeten. Gaat vlot door de ring. Uitmuntend temperament en conditie. Uitmuntend voorgebracht.

1U- CAC-CACIB-Beste van het Ras en Kerst Winner 2019.

JULY 2019 | Golden Dog Trophy

Op zaterdag heeft onze lieve Meneer Janssen op de tentoonstelling in Luik (België) van zaterdag 27 juni 2019 de volgende titels gewonnen: Beste Reu, Beste van het Ras, CAC-CACIB, Golden Winner 2019, BENELUX WINNER 2019. Wij danken de keurmeester, de heer Ozan Belkis uit Turkije voor deze grote eer!

July 2019

Onze grote zwarte Hovawart is ingeschreven voor een detectie cursus, die in september 2019 begint. Wordt hij dan in de toekomst de stille versie van 007???

July 2019

Nicolas van de Papenheuvel

Wij zijn de familie ter Horst en zijn sinds kort de trotse en gelukkige baasjes van Niko, een mooie zwartblonde Hovawart. We waren al een tijdje aan het zoeken naar een hond die wel bij ons zou passen. Hierbij kwamen we terecht bij de Hovawart, een mooie statige hond met karakter en veel energie. We zagen wat foto's op internet en waren meteen verkocht. Een Hovawart moest het worden. Dan begint de zoektocht naar een pup. We schreven ons in bij meerdere fokkers, mar dat leverde in eerste instantie niets op. Maar gelukkig zagen we later een bericht dat er pups waren geboren bij de Papenheuvel. Mama Sofie had maar liefst 11 pups op de wereld gezet. We hebben toen meteen contact gezocht en toen ging het allemaal erg snel. Wij kregen een pup toegewezen, Nicolas van de Papenheuvel. We noemen hem Niko. Zijn moeder Sofie is een echte kampioen en zijn vader Meneer Janssen heeft ook al nationaal en internationaal naam gemaakt. Dat is natuurlijk mooi om te zien dat vader en moeder het zo goed doen.

31 mei mochten we Niko ophalen. Vanuit Gramsbergen naar Afferden en weer terug. Dat was wel spannend, hoe zou Niko de reis ervaren? Nou, dat ging heel goed en eenmaal thuis kon hij uitgebreid kennismaken met zijn nieuwe thuis. De eerste 2 nachten waren wel wennen voor Niko, maar daarna ging het goed. Eten, drinken, slapen en spelen, dat was het ritme van Niko. Hij kreeg natuurlijk heel veel speeltjes van familie en vrienden, dus was er genoeg te doen. Na 3 dagen gingen we voor een eerste controle naar de dierenarts. Niko was goed gezond en de reactie van de dierenarts was: "leuk een Hovawart, die zien we niet zoveel".

We nemen Niko zoveel mogelijk mee naar allerlei activiteiten en dat gaat prima. Hij is erg makkelijk in de omgang. Zo zijn we onlangs met de familie naar Ameland geweest. Niko ging mee op de boot en we sliepen in een hotel waar hij ook mee mocht. Dat ging allemaal prima. Het strand was ook erg leuk, lekker uitwaaien en even een stukje het water in. Er waren ook veel andere honden en dat ging ook erg goed. Sommige honden gaf hij geen aandacht en andere kon hij leuk mee spelen.

We gaan elke woensdag met Niko naar de puppycursus en dat is erg leerzaam voor hem en voor ons. Het is erg leuk om actief met Niko bezig te zijn. Inmiddels is Niko 14 weken oud en weegt hij al 13 kilo. Vandaag (16-07-2019) is hij weer bij de dierenarts geweest, wederom goed gezond en een prachtige hond. Dat was de deskundige conclusie van de dierenarts. Wij zijn super gelukkig met Niko, het is nu al een volwaardig familielid.Juli 2019:

De website gaat online.

Juni 2019:

Ein-de-lijk is na drie maanden wachten, het FCI-diploma van het Internationaal Schoonheids Kampioenschap van Meneer Janssen binnen gekomen. Een kopie staat bij de afdeling Documenten.

Eind mei – begin juni 2019:

Alle pups van Sofia en Meneer Janssen gaan naar hun nieuwe ouders. We wensen ze allemaal een lang, gelukkig en gezond leven en hopen op heel veel foto’s.

16-05-2019:

In Kennel at Farmhouse in Great Britain zijn vandaag 8 pups geboren. 6 Reutjes en 2 teefjes. Alle pups zijn sterk en gezond, moeder Isalynn van Elderenshof heeft de bevalling prima doorstaan. We zijn heel blij met dit gezonde nest van Meneer Janssen.

08-04-2019:

In Kennel van de Papenheuvel zijn 11 kerngezonde pups geboren uit de combinatie Enormous Only the Lonely x L-Written in the Stars del Mare d’Inverno. Moeder Sofia en de kinderen zijn moe maar gezond, de pups zijn sterk en glanzend. Sofia zorgt als de beste voor haar elftal! 6 Reutjes en 5 teefjes! We zijn beretrots. Zie de foto’s via de link www.papenheuvelpups.nl

 

ENORMOUS ONLY THE LONELY